Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gomba mediterrán módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg apró szemű gomba
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
csipetnyi só
őrölt bors
őrölt koriander
őrölt kakukkfű
1 babérlevél
2 dl fehér bor
1 evőkanál paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
1 citrom kifacsart leve

Elkészítés:
Az alaposan megtisztított, megmosott gombafejeket meg a levágott tönkjüket jól lecsepegtetjük, és csipetnyi sóval, őrölt borssal, korianderrel meg a kakukkfűvel megszórva az olajon egy-két percig pirítjuk.
Ezután a paradicsompürével simára kevert fehérbort ráöntjük, a zúzott fokhagymával, babérlevéllel, csipetnyi sóval meg a citrom kifacsart levével ízesítjük, és kb. tíz perc alatt puhára pároljuk.
Végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombapüré leves » Gombafasírt » Gombás haltál » Fokhagymás gombaleves
» Zöldfűszeres gombafejek » Sajtos kifli Emy módra » Gombás rakott csibehús » Gyümitorta Lívimodra
» Majonézes gombasaláta. » Mediterrán pulykamell » Gombás csirkecombok » Tiramisu Judy módra
» Sült paprika Györgyi módra » Gombás rakott borda » Gombás-tejfölös pulykamell » Gombás zöldséges ragu


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.