Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gomba mediterrán módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg apró szemű gomba
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
csipetnyi só
őrölt bors
őrölt koriander
őrölt kakukkfű
1 babérlevél
2 dl fehér bor
1 evőkanál paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
1 citrom kifacsart leve

Elkészítés:
Az alaposan megtisztított, megmosott gombafejeket meg a levágott tönkjüket jól lecsepegtetjük, és csipetnyi sóval, őrölt borssal, korianderrel meg a kakukkfűvel megszórva az olajon egy-két percig pirítjuk.
Ezután a paradicsompürével simára kevert fehérbort ráöntjük, a zúzott fokhagymával, babérlevéllel, csipetnyi sóval meg a citrom kifacsart levével ízesítjük, és kb. tíz perc alatt puhára pároljuk.
Végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás kukoricás ragu » Sült hal gombás mártásban » Sajtos-sonkás gombaleves » Rántott ponty hawaii módra
» Kifordított gombás hús » Gombás karaj » Sajtkrémes-gombás levél » Sajtos gombás stangli
» Ravioli (kínai módra) » Gombás aprólékleves » Vendégváró manduli módra » Kása-másképp pisti-módra
» Lengyel gombasaláta » Kókuszbomba Erzsi módra » Tiramisu Anikó módra » Gombás virslisaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.