Tutireceptek.hu fejléc

Gomba mediterrán módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg apró szemű gomba
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
csipetnyi só
őrölt bors
őrölt koriander
őrölt kakukkfű
1 babérlevél
2 dl fehér bor
1 evőkanál paradicsompüré
1 csokor petrezselyem
1 citrom kifacsart leve

Elkészítés:
Az alaposan megtisztított, megmosott gombafejeket meg a levágott tönkjüket jól lecsepegtetjük, és csipetnyi sóval, őrölt borssal, korianderrel meg a kakukkfűvel megszórva az olajon egy-két percig pirítjuk.
Ezután a paradicsompürével simára kevert fehérbort ráöntjük, a zúzott fokhagymával, babérlevéllel, csipetnyi sóval meg a citrom kifacsart levével ízesítjük, és kb. tíz perc alatt puhára pároljuk.
Végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke Dubary módra » Gombás krumplipogácsa » Csirke toledói módra » Gombasaláta 1.
» Gombás palacsinta » Shiitake gombás spagetti » Gombás rakott káposzta » Rizs AndikAnyuka módra
» Rókagombás csirkemell » Gombás csirkecombok » Gombás rakott kifli » Gombás hal palacsintaágyon
» Friss kolbász bajor módra » Sajtos-sonkás gombaleves » Sonkás-gombás Tortilla » Kukoricamálé cimbi módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.