Tutireceptek.hu fejléc

Illatos almakarikák recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 dkg liszt
4 kiskanál sütőpor
10 dkg tehéntúró
2 tojás
1 dl tej
1 ek. cukor

2 nagyobb alma
2 ek. liszt
2 ek. almapálinka

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. Az áttört túróval, a felvert tojásokkal, a tejjel, a cukorral és a csipetnyi sóval simára keverjük.
Akkor jó, ha olyan az állaga, mint a nagyon sűrű palacsinta tésztának.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, húsukat felkarikázzuk és megöntözzük a pálinkával.
Ezután egyenként lisztbe, majd a túrós tésztába mártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Tanácsok:
A pálinka természetesen el is hagyható.


A receptet beküldte: arwenn


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Illatos csípős csirke » Illatos sültcsirke » Almakarikák bundában » Illatos töltött csirke
» Illatos levendulás keksz » Illatos csirkenyársak » Mézes-illatos dió » Illatos csirke
» Csokoládés almakarikák » Illatos krumplisaláta » Illatos csokikrém » Illatos szilvás pite
» Illatos omlós csirkemell » Kínai illatos omlós csirke » Kivis túrótorta » Piskóta tekercs 1.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.