| Illatos almakarikák receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg liszt 4 kiskanál sütőpor 10 dkg tehéntúró 2 tojás 1 dl tej 1 ek. cukor só 2 nagyobb alma 2 ek. liszt 2 ek. almapálinka Elkészítés: A lisztet a sütőporral összeszitáljuk. Az áttört túróval, a felvert tojásokkal, a tejjel, a cukorral és a csipetnyi sóval simára keverjük. Akkor jó, ha olyan az állaga, mint a nagyon sűrű palacsinta tésztának. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, húsukat felkarikázzuk és megöntözzük a pálinkával. Ezután egyenként lisztbe, majd a túrós tésztába mártjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk. Tanácsok: A pálinka természetesen el is hagyható. A receptet beküldte: arwenn Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |