| Illatos krumplisaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: ½ kiló kiflikrumpli ½ zeller 1 fej lilahagyma 1 piros héjú alma Az öntethez: ecet, só, cukor víz koriandermag Elkészítés: Héjában megfőzzük a krumplit és meghámozva egy külön lábosban a zellert. Ha kihűltek, akkor vékonyan felcikkezzük a zellert, illetve héjatlanítás után felkarikázzuk a krumplit. Szintén vékony karikákra vágjuk a lilahagymát, és vékony cikkekre az almát, amit most kivételesen nem hámozunk meg. Egy jénai tál aljára leterítünk egy sor krumplit, rá az újhagymát, a zellert, és az almát. Addig rétegezzük, amíg van a hozzávalókból, a tetejére krumpliréteg kerüljön, esetleg csinosításnak egy pár karika lilahagyma. A hagyományos módon elkészítjük a sóból, a cukorból, az ecetből és a vízből ízlés szerint a salátaöntetet. Egy vastag szalvétát összehajtunk, a közepére helyezünk egy teáskanálnyi koriandermagot. A szalvétát szépen visszahajtjuk, és egy vastag kés nyelével, vagy húsklopfolóval egy deszkán addig ütjük, amíg kissé szét nem törnek a magok. Ha van fűszermalmunk, akkor ezt egyszerűbben megoldhatjuk. A koriandermagot is a salátaléhez adjuk, és ráöntjük a rétegezett zöldségekre. Tanácsok: Kicsit behűtjük. Önmagában is jó, de ajánlom virsli, fasírt, rántotthús mellé is. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |