Tutireceptek.hu fejléc

Borsos csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
10 dkg császárszalonna
2 ek liszt
1 ek apróra vágott petrezselyemzöld
1csirkehúsleveskocka
3 dl vörösbor
25 dkg csiperkegomba (apró)
őröltbors

20 dkg gyöngyhagyma
3 gerezd fokhagyma,

Elkészítés:
A csirkecombok bőrét óvatosan levágjuk. A gyöngyhagymákat 3 percig sós
vízben főzzük, majd lecsöpögtetjük. Egy nagyobb teflonedényben a gombát
közepes lángon 3 percig fonnyasztjuk, majd a levét leöntjük. A
szalonnát és a hagymát kockákra vágjuk, majd aranyszínűre pirítjuk. A sült szalonnakockákat kiveszük, összekeverjük a gyöngyhagymákkal, a zsírjában a húst átsütjük, liszttel megszórjuk, borral meglocsoljuk. Hozzáadjuk a szalonnás hagymát, a kevés vízben felforralt
leveskockát, a zúzott fokhagymát és a gombát. Sóval, borssal ízesítjük.
Fedő alatt közepes lángon 20 percig pároljuk. Végül apróra vágott
petrezselyemmel megszórjuk. Forrón tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsos tokány » Görög csirkecombok » Borsós raguleves » Zöldborsós-mandulás rizs
» Tejben sült csirkecomb » Zöldborsós pulykatokány » Inyenc csirkecomb » Sajtos-borsós lepény
» Fokhagymás csirkecombok » Tarhonyás borsós csirkemáj » Csirkecomb pékné módra » Zöldborsós karajszelet
» Majoránnás csirkecombok » Narancsos csirkecombok » Boros csirkecombok » Rác csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.