Tutireceptek.hu fejléc

Ínyenc padlizsánkrém recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
2 db padlizsán
4 db lilahagyma reszelve
5 gerezd fokhagyma reszelve

őrölt bors
2 evőkanál citromos olívaolaj (ha nincs, jó a sima olívaolaj és 1/4 citrom leve)
2 evőkanál édes chiliszósz vagy sült paprika krém
1 evőkanál mustár
2 kiskanál fruktóz (cukor is jó)
1 kiskanál balzsamecet
1,5 dl majonéz (el is maradhat)

Elkészítés:
A padlizsánokat megmosom és műanyag villával körbeszurkálom. A sütő rácsára alufóliát teszek, a sütőt 230 C fokra beállítom, és a padlizsánokat addig sütöm, amíg teljesen megsülnek és megpuhulnak.

Amíg sülnek a padlizsánok, előkészítem a többi hozzávalót. Egy tálban a reszelt hagymákat, a citromos olívaolajat, a mustárt, a paprikakrémet, a cukrot, a fűszereket, a balzsamecetet és a majonézt összekeverem. Ebbe fogom keverni majd a megsült padlizsán húsát.

45 perc után, amikor megsült, kiveszem, falapát és fakés segítségével a héjából kiemelem a padlizsán húsát, hagyom kihűlni. (Lehet jobban megsütni, aki úgy szereti, akkor egy picit pepecselős a héjának az eltávolítása, mert akkor már szenes és apróra törik.)

Amikor kihűlt, összekeverem az elkészített krémmel. Aki pürésen szereti, botmixerrel pépesítheti, mi úgy szeretjük ha egy kicsit rusztikus. Pár órás állás után fogyasztható. Pirított kenyérrel és friss paradicsommal nagyon finom!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Inyenc csirkecomb » Ínyencmártás » Padlizsánkrém juhsajttal » Pulykaroló ínyenceknek
» Juhtúrós padlizsánkrém » Ínyenc körözött » Padlizsánkrémleves májjal » Ínyenc pulykaszeletek
» Majonézes padlizsánkrém » Zöldséges ínyenc tarja » Ínyenc spenót » Ínyenc spagetti
» Ínyenc rakott burgonya » Fetás padlizsánkrém » Mustármártás ínyenceknek » Ínyenc muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.