Tutireceptek.hu fejléc

Hagyományos padlizsánkrém recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
padlizsán
hagyma

olaj
ecet

Elkészítés:
A padlizsánokat sütőben héjastól megsütjük.
Hagymát apróra vágunk, besózzuk. Mikor a padlizsán már meghűlt annyira, hogy kényelmesen meg tudjuk fogni, lehúzzuk a héját, és vágódeszkán késsel pépesítjük. A sózott hagymára tesszük. Olajat, ecetet adunk hozzá, s jól elkeverjük.
Hidegen fogyasztható.
A hozzávalók arányát ízlésünk szerint alakítsuk.

Tanácsok:
(Eredetileg sütötték parázson forgatva, vagy a tűzhely lapján szintén úgy, hogy ha már az egyik oldalon feketére sült a héja, fordítottak rajta egy kicsit. Ha van ilyesmi sütésre módunk, érdemes kipróbálni.)
Az ételtársításra figyelő étkezésben ( és a 90 naposban) semleges étel. Adhatjuk hideg sültek mellé vagy ehetjük sajttal húsnapon. Zöldségnapon főtt krumplival vagy még rizzsel is, tésztanapon pedig kenyérrel vagy sós sütemények mellé.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsánkrémleves májjal » Hagyományos krumplistészta » Avokádós padlizsánkrém » Padlizsánkrém piritóssal
» Joghurtos padlizsánkrém » Hagyományos tarkedli » Fetás padlizsánkrém » Majonézes padlizsánkrém
» Szalontüdő hagyományosan » Szudáni padlizsánkrém » Arab padlizsánkrém » Padlizsánkrém leves
» Kátya féle Padlizsánkrém » Hagyományos ganca » Erdélyi padlizsánkrém » Eredeti padlizsánkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.