Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ínyenc spenót recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 cs. mirelit spenót (ennek megfelelő friss spenóttal természetesen még jobb)
20 dkg kalács
kevés cukor
2-3 dl főzőtejszín (10%-os), vagy 1 dl 30%-os habtejszín
só, fehérbors, frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint 1-2 gerezd fokhagyma
tej
szükség szerint 1-2 ek. liszt

Elkészítés:
A spenótot nagyon kevés vízzel, kb. 1 ek. cukorral és ízlés szerint sóval párolni kezdjük.
A kalácsot felszeletelve tejbe áztatjuk.
Az átpárolt spenóthoz adjuk a tésztaszűrőn átpasszírozott (vagy robotgéppel péppé vert) kalácsot a tejjel együtt, hozzáadjuk a borsot, frissen reszelt szerecsendiót, finom péppé zúzott fokhagymát, és a kívánt mennyiségnek megfelelő tejet.

Ha a kalácstól nem sűrűsödne be eléggé, tejben elkevert 1-2 ek. liszttel még behabarjuk, hogy homogénebb legyen.

Ha szükséges, utánasózzuk, legvégül hozzáadjuk a tejszínt, de ezzel már épp csak egyszer forraljuk fel.


A receptet beküldte: Corra


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ínyenc padlizsánkrém » Itáliai Spenót Pie » Görög spenótos rétes WW » Ínyenc gyümölcsös kenyér
» Rizs ínyenc mester módra » Pulykaroló ínyenceknek » Spenótos rétes » Rakott spenót
» Inyenc rakott tészta » Spenotos, juhturos pie » Spenotos krumpli » Spenótos nokedli
» Spenót Mozzarellahálóban » Spenótós hústekercs » Tejszines spenótos tészta » Spenotos lasange


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.