Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Jóasszony pecsenyéje recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
0.5 kg sertéstarja
2 gerezd fokhagyma
2 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 evőkanál finomliszt
1 ek mustár
1 dl napraforgó olaj
4 db burgonya

Elkészítés:
A tarját felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd dörzsöljük be az összezúzott fokhagymával. A szeleteket vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy az egész egy kicsit összeérjen.
Addig megpucoljuk a krumplit, és egy tál vízben félretesszük. Megpucoljuk a hagymát, felvágjuk karikára, és olajon vagy zsírban szép halvány sárgára pirítjuk. Ha elkészült, kiszedjük, és félretesszük.
Elővesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon szépen kisütjük. Amikor elkezdjük sütni a hússzeleteket, azzal egy időben odarakhatjuk a nagyobb cikkekre vágott krumplit is sülni (egy másik edényben), így az, a pecsenyeszeletekkel egy időben fog elkészülni.
A sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy ne legyen túl zsíros az étel.
A Jóasszony pecsenyéjét úgy tálaljuk, hogy egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk az egészet a kisült hagymakarikákkal.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Jérce jóasszony módra » Erdészné pecsenyéje » Csirke jóasszony módra. » Pecsenye jóasszony módon
» Herkules pecsenyéje » Borivók Pecsenyéje » Jóasszony szelet » Búbos hús
» Boros, fűszeres báránysült » Gyümölcsös pulykamell » Gesztenyés csirkemell » Mustáros hús 2 fő részére
» Részeges malacsült » Mustáros-tejfölös karaj » Mustáros karajpecsenye » Pikáns tokány.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.