Tutireceptek.hu fejléc

Pecsenye jóasszony módon recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéstarja
4 gerezd fokhagyma
4 nagy fej vöröshagyma
só, bors
2 evőkanál liszt
2 evőkanál mustár
2 dl kókuszolaj
8 burgonya

Elkészítés:
A felszeletelt tarját kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, majd vékonyan bekenjük mustárral, és lefedve félretesszük, hogy összeérjen.
A hagymát karikára vágjuk és olajon halvány sárgára pirítjuk. Ha elkészült, kiszedjük, félretesszük.
A hússzeletek mindkét oldalukat belisztezzük, majd a hagymából visszamaradt zsiradékon kisütjük.
Amikor elkezdjük sütni a húst, vele egy időben egy másik edényben odarakjuk sülni a nagyobb cikkekre vágott krumplit is, így az a hússal egy időben fog elkészülni.
Sütés után mindent csurgassunk le alaposan, vagy konyhai papírtörlő segítségével távolítsuk el a felesleges olajat.
Tálaláshoz egy tál aljára rakjuk a sült krumplit, a tetejére halmozzuk a hússzeleteket, majd beborítjuk a kisült hagymakarikákkal.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos aprópecsenye » Herkules pecsenyéje » Apa-féle vasi pecsenye » Tepsis pecsenye
» Ors-féle cigánypecsenye » Bojtár pecsenye » Elzászi pulykapecsenye » Göcseji pecsenye
» Cseréptálas szűzpecsenye » Göcseji sertéspecsenye » Sajtos pecsenye » Révkalauz pecsenye
» Harcsa pecsenye » Csirke indiai módon » Spárgás pecsenyefalatok » Cigánypecsenye II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.