Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szilvás-túrós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg túró
2 dl natúr joghurt
Mérőpohárral mértem:
4 dl liszt
4 dl cukor
2 dl olaj
1 sütőpor
1 van.cuk
~ 16 db szilva (nagyobb)
2 db tojás

Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, én géppel szoktam. Nagy tepsibe sütőpapírt teszek és beleöntöm a masszát, egyenletesen.
Ezután a szilva szeleteket rádobálom,(megmosott, magozott, cikkekre vágott)
Első fél órában alufólia alatt sütöm, 200 fokon, légkeveréssel, utána megszúrkálom, ha még lágy a közepe, további 10-15 perc. Csak az utsó 5 percben veszem le a fóliát és rápirítok a tetejére.

Tanácsok:
Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas porcukorral.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Cucicsillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós lepény » Kapros-túrós lepény » Sonkás-hagymás lepény » Sajtlepény
» Kefíres lepény » Flambírozott almáslepény » Almás lepény - Jagodától » Gyergyói szilváslepény
» Sajtos lepénykék » Diós-cseresznyés lepény » Takart sárgabaracklepény » Gombás-hagymás lepény
» Mogyorós lepény » Burgonyás lepény » Almáslepény a'la Kátya » Sajtos-burgonyás lepény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.