Tutireceptek.hu fejléc

Sárgadinnyeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1KG SÁRGADINNYE
16DKG CUKOR
3DL FEHÉRBOR
3DL TEJSZÍN
0,5DL KONYAK
1DB CITROM,
CSIPETNYI SÓ,TÖRÖTT FEHÉR BORS
2DB SZEGFŰSZEG
KEVÉS FAHÉJ

Elkészítés:
A SÁRGADINNYÉT MEGHÁMOZZUK,MAGJÁT ELTÁVOLÍTJUK.
NEGYED RÉSZÉT APRÓ KOCKÁKRA VÁGJUK ÉS PORCELÁNTÁNYÉRRA RAKJUK,FELE CUKORRAL,KONYAKKAL MEGÖNTÖZZÜK,ÉS 1ÓRA HOSSZAT HŰTŐBEN ÁLLNI HAGYJUK.
A DINNYE TÖBBI RÉSZÉT DARABOKRA VÁGJUKÉS CUKORRAL,FŰSZEREKKEL,1LITER VÍZBEN PUHÁRA FŐZZÜK.FINOM SZITÁN ÁTTÖRJÜK V.TURMIXOLJUK.HA KIHŰLT,HOZZÁADJUK A TEJSZINT,A FEHÉRBORT,SÓT,ÉS ÍZESÍTJÜK EGY MOKKÁSKANÁL TÖRÖTT FEHÉR BORSSAL.VÉGÜL HOZZÁADJUK A BEPÁCOLT, KOCKÁKRA VÁGOTT DINNYÉT ÉS JÓL LEHŰTVE TÁLALJUK.


A receptet beküldte: NYÁRI MÁRTA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Krémes sárgadinnyeleves » Tejszínes sárgadinnyeleves » Hüsítő sárgadinnyeleves » Hideg sárgadinnyeleves
» Narancsos sárgadinnyeleves » Gyömbéres sárgadinnyeleves » Camparikoktél » Zöldségleves marhahússal
» Üde krémleves parajjal » Tökmagkrém cukkinivel » Bugaci leves » Káposztagulyás
» Káposztás lencseleves » Hideg őszibarack leves » Tejszínes egresleves » Fokhagymás halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.