Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós puliszka recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg kukoricadara
1 evőkanálnyi vaj
20 dkg juhtúró

2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Öntsünk egy lábasba egy liternyi vizet, adjuk hozzá a vajat, ízesítsük egy teáskanálnyi sóval, majd forraljuk fel. Lassan, állandóan kevergetve csorgassuk bele a kukoricadarát és kis lángon főzzük legalább 15-20 percig. Ha elkészült, keverjük hozzá a juhtúrót, majd öntsük az egészet egy vajjal kikent kisebb méretű tepsibe vagy tálkába. Fontos, hogy a puliszka vastagsága egy centis legyen. Várjuk meg, míg kihűl, majd széles szájú pohárral vagy pogácsaszaggatóval szúrjuk ki.
Egy nagy serpenyőben forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat, tegyük bele a kiszúrt puliszka korongokat, majd közepes tűznél mindkét oldalát süssük pirosra.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puliszkasült » Juhtúrós kelbimbós sali » Puliszka 90 napos diétához » Juhtúrós calzone
» Juhtúrós-tejfölös burgonya » Juhtúrós gomba » Juhtúrós paradicsomsaláta » Juhtúrós töltött krumpli
» Juhtúrós töltött burgonya » Túróval rakott puliszka » Juhtúrós sajtos rudak » Juhtúrós újkrumpli
» Sajtos, juhtúrós süti » Juhtúrós pogácsa II. » Juhtúrós halfilé rántva » Juhtúrós gombasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.