Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós-tejfölös burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 nagy pohár tejföl
20 dkg juhtúró
2-3 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája

bors
ráma sütőmargarin
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A héjában megfőtt krumplikat felkarikázom. Kikent jénai tálba lerakom, sózom, mintha rakott krumplit csinálnék.

Közben a 2 pohár tejfölt a zúzott fokhagymával és a borssal elkeverem, majd a juhtúrót apránként hozzáadom, robotgéppel finomra keverem.

Meglocsolom ezzel a krumplit, majd megint krumpli és só következik, amíg van alapanyagunk... és tál-kapacitásunk. :) Mielőtt a maradék mártásunkat a burgonya tetejére öntenénk, belekeverünk 1 tojássárgáját. Petrezselyemmel díszítjük, és előmelegített sütőben 20-30 perc alatt átsütjük


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös kapros újburgonya » Lazacos rakott burgonya » Édesburgonya kukoricával » Tavaszi burgonya vacsora
» Muszaka burgonyapéppel » Burgonyalepény » Finom burgonyás pogácsa » Szalonnás édesburgonya
» Töltött burgonya tepsiben » Sült burgonyapüré » Zöldséges rakott burgonya » Svájci újburgonya
» Burgonyás lángos » Burgonyafánk » Sajtos-burgonyás muffin » Kaviár burgonya-fészekben


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.