Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Juhtúrós rakott burgonya recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
1 kg burgonya,
20 dkg juhtúró,
2 fej hagyma,
1 pohár tejföl,
4 db kemény paradicsom,
10 dkg füstölt vagy trappista sajt,
só,
csipet őrölt bors,
1 teáskanál vaj.

Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük a reszelt sajttal. A paradicsomot meghámozzuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt felszeleteljük. A tepsi alját vékonyan bekenjük vajjal, és ráreszeljük a burgonya felét. Ezt a réteget megsózzuk és ráterítjük a habosra kikevert juhtúrót (nem szabad előtte a hűtőben tartani). Erre helyezzük a paradicsomot és a hagymát, majd megint burgonya következik. Újra megsózzuk. Végül ráöntjük a tejfölös masszát, és forró sütőben, kb. fél órán át sütjük. Fejes salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: jjhmarta


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis rakott cukkini » Rakott csirke 2 » Rakott répa » Kapros-juhtúrós csirke
» Burgonyás-sajtos rúd » Rác burgonya hússal » Fogyókúrás burgonya » Rakott savanyú káposzta
» Gombás rakott tál sütőben » Töltött burgonya tepsiben » Burgonyaleves bográcsban » Pikáns burgonyapüré
» Zellerrakottas sonkával » Túróval rakott kifli » Rakott puding » Juhtúrós galuska


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.