Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos rakottas recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 főtt tojás
2 fej vöröshagyma
2 póréhagyma
2 dl víz
3 dkg vaj

A mártáshoz
4-4 dkg vaj és liszt
5 dl tej
2 tojássárgája
7,5 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt
szerecsendió
őrölt bors


Elkészítés:
A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük, és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és a sajt felét bele keverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, rá fektetjük a tojáskarikákat, és a mártással le öntjük. A maradék sajttal meg szórjuk, és sütőben pirosra sütjük.


A receptet beküldte: madar6@freemail.hu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos sóskaleves » Tojásos, sajtos egytál » Almás rakottas » Répás-tojásos saláta
» Zellerrakottas sonkával » Tojásos camembert krém » Mediterrán rakottas » Húsos tojásos
» Babapiskótás rakottas » Rakottas zöldbab » Alföldi rakottas » Tojásos rakott karfiol
» Tojásos fasírt » Tojásos borsó » Tojasos kalacs » Sonkás zellerrakottas


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.