Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Erdélyi rakott pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
0,5 kg liszt
5 dkg élesztő
20 dkg margarin
1/4 kg tehéntúró
1 pohár kefir
6 púpos evőkanál korpa
15 dkg reszelt sajt
15 dkg kolozsvári- vagy császárszalonna,

2 dl tej
1 csapott evőkanál kristálycukor
zsír

Elkészítés:
A langyos tejből, cukorból, egy kanál lisztből az élesztővel kovászt készítünk. Ha megkelt, a liszttel, túróval, kefirrel, margarinnal, sajttal, a korpával és kevés sóval jól összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vasragra nyújtjuk, kiszaggatjuk, a felét kizsírozott tepsibe tesszük. Megszórjuk szalonnával, mindegyikre egy-egy üres, kiszaggatott pogácsát fektetünk, majd a tészták tetejét megnyomkodjuk, hogy összetapadjanak.
Tojásfehérjével megkenjük, hideg sütőbe tesszük, és erős lángon kb. 30 percig sütjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pórés-karfiolos rakottas » Töltött dagadó erdélyiesen » Rakott mexikói » Gombás rakott karaj
» Rakott kumliiiiiiiii » Rakott zöldbab tarhonyával » Muci rakott mákos tésztája » Húsos rakott karfiol 2.
» Tojással rakott párizsi » Rakott sült zöldség » Rakott hús füstöltsajttal » Holland rakott tojás
» Bajor rakott hús » Tojásos rakott karfiol » Spenótos rakott spagetti » Leveles tepertös pogácsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.