Tutireceptek.hu fejléc

Rakott burgonya gombával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. burgonya
50 dkg. vegyes erdei gomba ( tinórő, vargánya, pereszke, sárga rókagomba, csiperke, galamb gomba)
2 dl. tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma
csipetnyi őrölt feketebors,
2 evőkanál étolaj

3 dkg. vaj
1 csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A burgonyát megtisztitjuk, a szokásosnál nagyobb karikára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. A megtisztított gombákat külön edényben, szintén enyhén sós vízben megfőzzük.A tisztított és apróra vágott vörösdhagymát a felforrósított olajon ledinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd összevegyítjük a gombával, és pár percig együtt tovább dinszteljük. Egy tűzálló tálat elővéve kikenjük a vajjal, majd egy réteg burgonyát, egy réteg gombát rakunk rá. A tetejét megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Kevés tejfelt rászórva az előmelegített sütőben készre sütjük. Tálalás elején hideg tejfölt adunk hozzá.

Tanácsok:
bármilyen kemény húsú gomba alkalmas, kivéve a keserű gombát.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baconbe tekert burgonya » Lazacos rakott burgonya » Rakott káposzta » Masnitészta gombával
» Rakottas zöldbab » Fasírt burgonyán sütve » Parasztos rakottbab » Rakott krumpli máshogy
» Anna rakott tésztája. » Almás rakott zsemle » Rakott túrós-fahéjas alma » Burgonyás csoda...
» Újburgonya bundában » Gombával töltött sonka » Sütőtökös rakott brokkoli » Dauphine burgonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.