Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hasselback burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 burgonya
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
2 csipet só
2 tk parmezán
2 szelet vaj
reszelt sajt

Elkészítés:
A burgonyát alaposan megmosom, kb 2 mm távolságra bevagdosom, hogy egyformán szétnyíljanak a szeletek.

Egy kis tálban összekeverem a reszelt fokhagymát, a sót, az olajat, és a parmezánt. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, ráhelyezem a burgonyákat, meglocsolom az olajos öntettel, majd ráteszem a vajszeleteket és 220 fokos sütőben, kb 50 perc alatt készre sütöm. Sütés közben néhányszor kiveszem és meglocsolom a tepsiben lévő zsiradékkel.

Tanácsok:
Reszelt sajttal, petrezselyem zölddel vagy snidlinggel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres burgonyahasábok » Burgonyában sült füge » Burgonyás aranyfánk » Rakott burgonya gyorsabban
» Sajtos-burgonyás golyók » Olaszos rakott burgonya » Burgonyamajonéz » Juhtúrós töltött burgonya
» Burgonyás-tepsis csirke » Sajtos rakott burgonya » Sajtos-sonkás burgonya » Gombaragu burgonyaágyon
» Hagymakrémes burgonya » Sajtos burgonyasalata » Zöldséges burgonya leves » Lazacos rakott burgonya


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.