| Burgonyás omlett receptEgytálételek Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 5 evőkanál olaj, 2 fej hagyma, 25 dkg virsli, 3 db paradicsom, 3 szál zöldhagyma, 4 db tojás, 10 dkg krémsajt, só, bors majoránna, szerecsendió, metélőhagyma. Elkészítés: A megmosott burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk. A forró olajon megpirítjuk, lefedve tovább sütjük, míg egy kis színt kap. Közben többször megkeverjük. Amíg a burgonya sül, megtisztítjuk a hagymát és felkockázzuk. A virslit vékony szeletekre vágjuk, majd minden szeletet félbevágunk. A megmosott paradicsomot nyolc gerezdre vágjuk, a zöldhagymát pedig kb. fél cm vastagra felkarikázzuk. Mindezt a burgonyához adjuk és hagyjuk megpirulni. Közben a tojásokat összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk, majoránnával és szerecsendióval ízesítjük. Az így elkészített masszát a burgonyára öntjük és megsütjük. Metélőhagymával megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |