Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galuska burgonyával. recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
30 dkg. burgonya, 15 dkg. liszt, 2 db. tojás, 1 késhegynyi só, 1 evőkanál sertészsír, 4-5 gerezd fokhagyma, 2-3 szál petrezselyemzöld.

Elkészítés:
A burgonyíát meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük (turmixolva is jó). Hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojásokat, a sót és az apróra vágott petrezselyem zöldet is. Jól összegyúrjuk ERzt követően kiskanállal enyhén sós, forró vízbe szaggatjuk a tésztát, amit újra forralás után 4-5 percig főzünk. Ekkor kiszedjük, hideg vízzel leöblítjük. Közben a fokhagymát összezúzzuk, és a forró zsírban megfuttatjuk, majd hozzáöntjük a galuskát és alaposan átforgatva köretnek, vagy tejföllel meghintve önálló ételnek tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aranygaluska borhabbal » Kefíres galuska » Rakott túrós galuska » Galuska darált csülökkel.
» Galuska-levesbetét » Hagymás túrós galuska » Somlói galuska(egyszerűen) » Sajtosgaluska
» Mákos galuska » Alföldi májgaluska leves » Karalábégaluska » Tepsis húsos galuska
» Salzburgi galuska » Kapros-túrós galuska » Zellergaluska » Aranygaluska u2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.