Tutireceptek.hu fejléc

Almatorta citromkrémmel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg reszelt alma
10 dkg zsír
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
3 tojás
2 cs sütőpor


A krémhez:

1 tojás sárgája
1/2 citrom leve
20 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor

Elkészítés:
A zsírt a cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük. Beletesszük az almát, a citromhéjat, azzokkal is összekeverjük, majd a tojások csipet sóval felvert fehérjét hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze. Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, másfél ujjnyi magasságúra. 220 fokon tűpróbáig sütjük, rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A krémhez a cukrot és a tojások sárgáját 1 dl vízzel gőz fölött sziruppá főzzük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd a vajjal habosra keverjük. Megkenjük vele a félbevágott tortalapokat.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Konyakos almatorta » Krémes almatorta » Karamellás almatorta » Francia almatorta
» Joghurtos almatorta » Karamelles almatorta » Sütés nélküli almatorta » Almatorta túrósan
» Csokis (ünnepi) almatorta » Almatorta (karamelles) » Francia almatorta 2. » Dán almatorta
» Bécsi almatorta » Almatorta fahéjmártással » Almatorta sütés nélkül » Szirupos almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.