Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kagylóleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg mirelit kagyló
fél póréhagyma fehér része
2 gerezd fokhagyma,
1 dl tejszín
1 dl fehérbor
csipet kurkuma

bors
petrezselyem zöldje a díszítéshez
olívaolaj

Elkészítés:
Olivaolajon megdinszteljük a karikára vágott pórét,és az apróravágott fokhagymát, majd felengedjük 1 liter vízzel. Felforraljuk leveszük a tűzről, és botmixerrel turmixoljuk. Vissza tesszük a tűzre, hozzá adjuk a kagylót, sózzuk, borsozzuk ,és egy negyed mokkáskanál kurkumát teszünk bele. Felforraljuk, beleöntjük a bort és a tejszínt,jól elkeverjük.Pár karika póréval és apróra vágott petrezselyem zöldjével díszítjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizsleves húsgombóccal » Fokhagymás krumplileves » Sajtos-sonkás gombaleves » Kairói rakott padlizsán
» Brokkolikrémleves mandulával » Pacalleves » Egri húsgombócleves » Brokkolikrém- leves
» Kínai malacleves » Cézár saláta púlykacsikokkal » Vőlegényleves » Majonézes kagylósaláta
» Rizses citromleves » Sütõtök leves » Becsinált leves » Szilvakrémleves habbal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.