Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposzta saláta 2 recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
Hozzávalók:

* 1 kg-os fejes káposzta
* 1 nagy fej vöröshagyma
* só
* 1/2 üveg ecetes torma
* 45 dkg majonéz
* 1 nagy pohár tejföl
* 1 teáskanál porcukor
* 1 evőkanál mustár
* 1 kicsi zeller
* 1 szép nagy alma

Elkészítés:
Elkészítés:

A káposztát és a vöröshagymát lereszeljük (reszelő azon részén, ahol az almát szoktuk).
Lesózzuk (én két púpos teáskanál sóval szoktam), 2-3 óráig állni hagyjuk.

Szokásos módon tartármártást készítünk: a majonézt, tejfölt, porcukrot, mustárt elkeverjük,
hozzáadjuk a fél üveg ecetes tormát (kis üvegesből), a hámozott, lereszelt almát, lereszelt zellert,
ezzel is elkeverjük. Végül a kicsavart hagymás káposztát is belekeverjük.

Megjegyzés:
Sült és főtt húsok mellé ajánlom. Nagyon-nagyon finom.
Hamar megvan, csak a káposztának kell állnia 2-3 órát.
Senki ne féljen a zellertől, egyáltalán nem érződik ki.

Tanácsok:
Igen, nekem is az a véleményem, hogy nem kell kicsavarni a besózott káposztát, mert értékes
anyagokat öntünk ki a levével. Én az uborka salátánál is enyhén sózok, állni hagyom, de nem
nyomkodom ki a levét.
Egyébként ez a recept csodálatos. Ugyanígy savanyított káposztából is készíthető.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás bab csülökkel » Vitaminsaláta túróval » Kukoricas tonhal salata » Japán barnarizssaláta
» Finom káposztás pogácsa » Zelleres halsaláta » Nagyikám káposztás húsa » Mexikói krumplisaláta
» Majonézes ráksaláta » Zeller saláta » Tabáni saláta » Vegyes erdei gombasaláta
» Káposztasali » Sárga saláta » Mediterrán csirkesaláta » Lúgosító saláta


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.