Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás lepény recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg édeskáposzta, 15 dkg zsír (a dinszteléshez), 1 tojás, 5 dl tej, pici só, bors, 80 dkg liszt, 3 dkg élesztő, cukor

Elkészítés:
A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, sót, diónyi zsírt és a lisztet. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket, és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére sósat, a másik felére borsósat teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.


A receptet beküldte: csakizsoka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás palacsinta » Káposztás harcsa » Káposztás-virslis kifli » Karácsonyi káposztasaláta
» Sárgabarack lepény » Banánlepény » Savanyú káposztás borda » Káposztás-sárgarépa saláta
» Pikáns szilvás lepény » Kel káposztástészta » Savanyúkáposztás hús » Spagettilepény
» Kelkáposztás csirke » Horthy lepény » Skót juhászlepény » Káposztás sűlt oldalas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.