Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás lepény recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg édeskáposzta, 15 dkg zsír (a dinszteléshez), 1 tojás, 5 dl tej, pici só, bors, 80 dkg liszt, 3 dkg élesztő, cukor

Elkészítés:
A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, sót, diónyi zsírt és a lisztet. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket, és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére sósat, a másik felére borsósat teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.


A receptet beküldte: csakizsoka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Patisszon lepény » Káposztás saláta » Túrós lepény (Kata-féle) » Burgonyalepény
» Burgonyás cukkínis lepény » Almás káposztasaláta » Burgonyás túrós lepény » Kukorica lepény
» Káposztasaláta gazdagon » Szedres lepény » Káposztasaláta 2 » Káposztás csirke
» Class szilvás lepény » Meggyes-túrós lepény » Kapros-túrós lepény » Káposztás béles


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.