Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás lepény recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg édeskáposzta, 15 dkg zsír (a dinszteléshez), 1 tojás, 5 dl tej, pici só, bors, 80 dkg liszt, 3 dkg élesztő, cukor

Elkészítés:
A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, sót, diónyi zsírt és a lisztet. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket, és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére sósat, a másik felére borsósat teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.


A receptet beküldte: csakizsoka

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lepénykenyér » Tejfölös lepény » Mazsolás-habos lepény » Káposztás paszuly II
» Káposztás lecsó » Káposztasaláta paleo módon » Káposztás libafarhát » Habos túróslepény
» Sajtlepény másként » Káposztás saláta » Gesztenyés almás lepény » Sajtos-borsós lepény
» Gyors túrós lepény » Gombás hablepény » Tormás káposztasaláta » Túrós lepényke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.