Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás lencseleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
30 dkg vörös lencse,
só,
1 evőkanál étolaj,
1 evőkanál finomliszt,
1 kiskanál tárkony,
1 kiskanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
20 dkg főtt, füstölt tarja,
50 dkg káposzta,
20 dkg vöröshagyma,
10 dkg húsos füstölt szalonna.

Elkészítés:
A húsos füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk, és megdinszteljük rajta a finomra vágott vöröshagymát.
Megszórjuk fűszerpaprikával, tárkonnyal, rátesszük a kockákra vágott édes káposztát, megsózzuk, és felöntjük vízzel.
Lassú tűzön pároljuk kb. 30 percig, majd hozzáadjuk a beáztatott lencsét, és az egészet puhára főzzük.
A tejfölben elkeverjük a lisztet, behabarjuk vele a levest.
Még egyszer felforraljuk, végül hozzáadjuk a kockákra vágott, kevés olajon megpirított füstölt tarját.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás libafarhát » Káposztás burgonyaleves » Káposztasaláta » Káposztasaláta 2
» Fehér és lilakáposztás » Káposztasaláta felturbózva » Káposztás nokedli » Káposztás lecsó
» Apatini káposztás harcsa » Kelkáposztás krumplileves » Káposztasali » Káposztás bab
» Olcsó káposztás rétes » Káposztás pogácsa » Tartalmas lencseleves » Káposztás pogácsa 1.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.