Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás lepény recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt,
5 dkg olvasztott vaj,
1 egész tojás,
1,25 dl tej,
3 dkg élesztő,
1/2 tk. cukor,
1 tk. só

Feltét:
50 dkg vöröshagyma,
15 dkg császárszalonna,
15 dkg sajt,
2,5 dl tejföl,
1 tojás,
só,
bors

Elkészítés:
A lisztet adjuk hozzá a sót, puha vajat, a tojást. A langyos tejet összekeverjük az elmorzsolt élesztővel és a cukorral, és ezt ráöntjük a lisztre.Sima tésztát gyúrunk, lefedve kb. 30 percig meleg helyen kelesztünk. Ezután ismét átgyúrjuk, majd kizsírozott sütőlemezen kinyújtjuk és újabb 15 percig kelesztjük.
Közben a hagymafejeket félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk és ha félig már átsült hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Kb. 10 percig tovább pároljuk.
Ha kihült, rákenjük a tésztára, ráreszeljük a sajtot.
A tejfölt elhabarjuk a tojással,sózzuk,borsozzuk, majd egyenletesen elosztva a szalonnás-hagymás rétegre öntjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 30 percig aranysárgára sütjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Angel83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Máj hagymás bundában » Gombás-hagymás lepény » Fokhagymás csirkeleves » Medvehagymás krém
» Fokhagymás-gombás spagetti » Fokhagymás ízesítő » Medvehagymás pogi » Házi barackos lepény
» Fokhagymás sajtkrém » Hagymás krumpli » Fokhagymás kenyér » Faddi fokhagymás csuka
» Almás palacsintalepény » Fokhagymás-gombás karfiol » Hagymás burgonyalepény » Finom almás lepény


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.