Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás lepény recept

Kategória:
 Pizzák

Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt,
5 dkg olvasztott vaj,
1 egész tojás,
1,25 dl tej,
3 dkg élesztő,
1/2 tk. cukor,
1 tk. só

Feltét:
50 dkg vöröshagyma,
15 dkg császárszalonna,
15 dkg sajt,
2,5 dl tejföl,
1 tojás,
só,
bors

Elkészítés:
A lisztet adjuk hozzá a sót, puha vajat, a tojást. A langyos tejet összekeverjük az elmorzsolt élesztővel és a cukorral, és ezt ráöntjük a lisztre.Sima tésztát gyúrunk, lefedve kb. 30 percig meleg helyen kelesztünk. Ezután ismét átgyúrjuk, majd kizsírozott sütőlemezen kinyújtjuk és újabb 15 percig kelesztjük.
Közben a hagymafejeket félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk és ha félig már átsült hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Kb. 10 percig tovább pároljuk.
Ha kihült, rákenjük a tésztára, ráreszeljük a sajtot.
A tejfölt elhabarjuk a tojással,sózzuk,borsozzuk, majd egyenletesen elosztva a szalonnás-hagymás rétegre öntjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 30 percig aranysárgára sütjük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Angel83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás vajkrém » Sajtos-fokhagymás csirke » Fokhagymás garnéla » Nagyon kakaós lepény
» Kacsamell hagymasalátával » Baconos-hagymás hús » Fokhagymás vaddisznótokány » fokhagymás sült karaj
» Fokhagymás-mustáros tarja » Hagymás kacsamáj » Sonkás-hagymás sajtkrém » Májkrémes hagymasaláta
» Meggyes-Csokis lepény » Kéthagymás csusza » Tönkölylepény » Fokhagymás gombaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.