Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás oldalas kuktában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas

bors
5 dkg kolozsvári szalonna felkockázva
1 csapott evőkanál köménymag
1 csapott evőkanál cukor
1 kg savanyúkáposzta
1 zöldalma cikkekre vágva
1 fej vöröshagyma felkarikázva
1 tejföl(a tálaláshoz)

Elkészítés:
A kuktában kiolvasztjuk a szalonnát,kiszedjük félre tesszük.A sózott borsozott oldalasszeleteket lepirítjuk a kuktában maradt zsiradékon.(Ha kell 2 részletben)Ha megpirult a husi kiszedjük a kuktából,és félre tesszük.
A kuktában maradt ízes zsiradékon röviden megfuttatjuk a köménymagot és a cukrot!
Az edény aljába visszahelyezzük a húsokat,rátesszük a hagymát ,az almacikkeket és a jó alaposan kimosott savanyúkáposztát.
Lezárjuk a kuktát,forrástól számított 15 percig főzzük.
Tejföllel tálaljuk.


Jó étvágyat!


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás burgonyafelfújt » Galyasági káposztás hús » Savanyúkáposztás saláta » Káposztasaláta felturbózva
» Káposztás halleves » Karácsonyi káposztasaláta » Savanyú káposztás borda » Köményesen sült oldalas
» Káposztás lángos » Káposztás juhtúrós nokedli » Csuka káposztásan » Soproni sertésoldalas
» Texasi káposztasaláta » Káposztás-virslis kifli » Disznóoldalas sörben sütve » Rozmaringos oldalas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.