Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi Svéd sonka recept

Kategória:


Hozzávalók:
2 kg füstölt sonka csont nélküli
1,5 kiskanál szegfűszeg
4 db babérlevél
1 kiskanál majoránna
2 evőkanál méz
1 kiskanál őrölt fekete bors
1 tojássárgája
2 evőkanál mustár
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A sonka bőrét levesszük, utána egy éjszakára vízbe tesszük. A fűszereket összetörjük, beleszórjuk a mustárba, utána mézet és tojássárgáját adunk hozzá, és ezzel dörzsöljük be a beáztatott sonkát. Alufóliába tesszük, majd körülbelül 2 órán keresztül sütjük. Miután megsült, leszedjük róla a fűszeres mustárt, és zsemlemorzsával beszórjuk, majd újabb negyedórára sütőbe tesszük. Tálaláskor kínáljuk hozzá párolt vöröskáposztát.

Tanácsok:
Ha megsült bevonhatjuk leveles tésztával is és újra sütjük pár percet!


A receptet beküldte: Nyuszogó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás brokkolilepény » Sajtos penne sonkával » Sonkás nyári saláta » Sajtos-sonkás macskafej
» Sonkás tojáslepény 1. » Brokkolis sonkapástétom » Sonkás camembert saláta » Sonkás csirke
» Csirkés-sonkás rizs » Húsvéti sonkás kenyér » Sonkás-gombás Tortilla » Sonkával töltött batyu
» Sonkás-gombás batyu » Sajtos-sonkás burgonya » Füstölt sonkás kanapé » Gombás sonkaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.