Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi gesztenye-hóember recept

Kategória:


Hozzávalók:
15 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg darált keksz
15 dkg cukor
1 evőkanál rum
reszelt fehée csoki
reszelt étcsoki
vegyes tortadara

Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált kekszet, gesztenyemasszát és a rumot (lehet 15ml rumaroma is). Golyókat formálunk, meghempergetjük fehér csokireszelékben és felépítjük a hóembereket. A kalapja étcsokireszelékes, én cintányérformára lapítottam A szeme és a gombok fekete, a szája piros, az orra narancsszínű tortadarából készül.

Tanácsok:
Nekem 6 db lett (alja-közepe-feje+kalap)
A csokikat hidegen kell reszelni és hempergetni is mert összetapad. Nagyon mutatós.
Kókuszreszelékkel helyettesítve a vendégek érkezése előtt az utolsó pillanatban kell összeállítani, mert átázik és a gesztenyétől bebarnul (Barna hóember:-)?)

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi burgonyasaláta » Karácsonyi mézes figurák » Karácsonyi káposztasaláta » Karácsonyi borkrémleves
» Karácsonyi borleves » Karácsonyi burgonya » Karácsonyi Svéd sonka » Karácsonyi puncs II.
» Karácsonyi almapuncs » Karácsonyi gyümölcs saláta » Karácsonyi saláta » Drezdai karácsonyi kalács
» Karácsonyi torta » Karácsonyi keksz » Karácsonyi kalács » Karácsonyi pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.