Tutireceptek.hu fejléc

Karácsonyi burgonya recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 kg burgonya,
olaj a kisütéshez,
só.

Elkészítés:
A burgonyákat meghámozom és uborkagyalun legyalulom.
Minden darabból fenyőfamintát (süteménykiszúróval) szúrok ki.
A fenyőket többször váltott vízben megmosom, jól lecsurgatom, majd tiszta kendővel megtörlöm.
Forró olajban 3 percig sütöm, majd szűrőn lecsepegtetem, hűlni hagyom, bezacskózom és lefagyasztom. karácsonykor olajsütőben pillanatok alatt kisütöm, sózom és tálalom.

A maradék burgonyából burgonyagombócot, krokettet, stb. készítek.


A receptet beküldte: CILUSKA

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Litván karácsonyi kenyér » Aranyfánk burgonyából » Burgonyás töltike » Hal burgonyabundában
» Újburgonya bundában » Újburgonyaleves virslivel » Májjal töltött burgonya » Burgonyában sült füge
» Burgonyagombóc leves 2. » Ropogós burgonyaszirom » Hagymás burgonyasaláta » Karácsonyi borkrémleves
» Burgonyafasírt » Svéd burgonya » Édesburgonya kukoricával » Karacsonyi csudaalmas


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.