| Karamell krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 30 dkg sima liszt, 1 tojás sárgája, 5 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 2 dkg szalalkáli (ammóniumkarbonát), 1 dl langyos tej. Krémhez 3 tojás sárgája, 4dl tej, 3 EK liszt. 20 dkg porcukor, 15 dkg vaj Elkészítés: Elkészítés: a lisztből, tojássárgájából, cukorból, vajból a tejben megfuttatott szálikából, kissé keményebb rétestésztát gyúrunk. 3 részre osztjuk, kinyújtjuk, villával megszurkáljuk,és külön-külön lisztezett tepsi hátán megsütjük, (világosra).A kihűlt lapokat megtöltjük, és másnapig állni hagyjuk. Töltelék, krém: Hozzávalók: 3 tojás sárgája, 4dl tej, 3 EK liszt. 20 dkg porcukor, 15 dkg vaj 1 dl tejben a lisztet csomómentesre keverjük, a 3 tojás sárgájával. A cukrot megkaramellizáljuk, felengedjük a tejjel. Ha a karamell jól szétfőtt, a tűzről levéve, apránként hozzá keverjük a tejes lisztet, folytonos keverés közben. A tűzre visszatéve sűrűre főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, jól átdolgozzuk. Ha kihűlt a lapokra kenjük. A tetejére kerülhet, porcukor, vagy karamellmáz. Folpakba tekerve , másnapra puha. Tanácsok: Fotó a naplómba Napló.Életünk, napjaink. A receptet beküldte: rolvisa Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |