Tutireceptek.hu fejléc

Karamellás, diós kocka recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
-15 dkg makadám- és pekándió,
-30 dkg étcsokoládé (70 % kakaótartalommal),
-15 dkg + 1 tk vaj,
-39 dkg cukor,
-csipetnyi só,
-1 zacskó vaníliás cukor,
-4 tojás,
-10 dkg liszt,
-1-2 tk. citromlé,
- vajdarabka,
-sütőpapír

Elkészítés:
A makadám- és a pekándiót éles késsel vagy robotgéppel durvára aprítjuk.
Az étcsokoládét nagyobb darabokra tördeljük, és 15 dkg felkockázott vajjal együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk.
A csipetnyi sóval és a vaníliás cukorral együtt hozzáadunk 24 dkg cukrot, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
Végül lazán beleforgatjuk a lisztet meg a makadám- és a pekándiót.
Egy 24 x 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
Belesimítjuk a tésztát és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
A sütőből kivéve a kerettől óvatosan elválasztjuk, és kihűtjük.
Kb. 1 órára hűtőszekrénybe állítjuk.
Közben a maradék cukrot 1 tk. vajjal meg a citromlével szép aranybarnára karamellizáljuk, és a süteményen azonnal elosztjuk.

Tanácsok:
Egy vajdarabkán végighúzott késsel a karamellmázba 16 részes négyzethálót rajzolunk. Így a karamell megszilárdulása után a süteményt kenyérvágó késsel könnyen kockákra darabolhatjuk.

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Margitanya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes kefírkocka » Karamellás ostya » Túrókrémes kocka » Sütés nélküli kókuszkocka
» Néger kocka, citromhabbal » Diókrémes kocka » Gyors kocka » Gesztenye kocka (Update)
» Néger kocka. » Habos rebarbarás kocka » Gombás kocka 3 » Nagyon mákos kocka
» Almás diós kocka » Karamellás-csirkemell » Almás krémes kocka » Bounty kockák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.