Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 nagy karfiol
50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, zeller, fehérrépa, karalábé)
30 dkg gépsonka
1 nagy pohár tejföl
reszelt sajt
kevés petrezselyemzöld
só, bors

Elkészítés:
Megtisztítjuk a zöldségeket és egészben, sós- vagy ételízesítővel elkavart vízben majdnem készre főzzük. Ezt követően hozzáadjuk az alaposan megmosott, rózsáira szedett karfiolt is, majd együtt készre főzzük. Leszűrjük a zöldségeket, hagyjuk kihűlni, kis kockákra vágjuk és elkavarjuk a karfiollal.
Sózzuk, borsozzuk a tejfölt, kavarjuk bele a kis darabokra vágott gépsonkát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. A zöldségeket halmozzuk egy tálba és öntsük le tejfölös keverékkel.

Tanácsok:
Pirítós kenyérrel és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyasaláta kukoricával » Fejessaláta-főzelék » Waldorfsaláta » Galuskasaláta retekkel
» Sonkás tésztasaláta » Karácsonyi burgonyasaláta » Csirkemájas saláta » Mustáros ananászsaláta
» Legfinomabb friss saláta » Diós-fetás zöldsaláta » Rakott karfiol tojással » Hagymás krumplisaláta
» Aszaltszilvás céklasaláta » Padlizsán saláta » Öntet salátákhoz » Rántott karfiolfasírt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.