Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros lencsesaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg lencse
4 tojás
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál mustár
2 evőkanál borecet
2 evőkanál cukor
só, őrölt bors
1 nagy sárgarépa
2 babérlevél

Elkészítés:
A lencsét megtisztítjuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük. A tojásokat 4 percig főzzük, majd lehűtjük, meghámozzuk, és a még lágy tojásokat villával összetörjük. Hozzáadjuk a mustárt, a borecetet, a cukrot, kevés sót és őrölt borsot, majd a lencsével elkeverjük. A hagymát és a sárgarépát vékony szeletekre vágva a lencsesalátába forgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel bőven megszórjuk és lefedve legalább 3-4 órán át hűtőben érleljük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis lencsesaláta » Uborkás mustáros csirke » Mustáros tepsis tarja » Mustáros rakott csirkemell
» Újévi lencsesaláta » Mustáros-tejfölös karaj » Lencsesaláta virslivel » Mustáros zöldbab
» Mézes-mustáros tarja » Mustáros, mézes csirkecomb » Almás lencsesaláta » Mustáros csirkecomb
» Mustáros tarjaszeletek » Mustáros csirkemell » Mustáros hús 2 fő részére » Az igazi mézes-mustáros


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.