Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros lencsesaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg lencse
4 tojás
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál mustár
2 evőkanál borecet
2 evőkanál cukor
só, őrölt bors
1 nagy sárgarépa
2 babérlevél

Elkészítés:
A lencsét megtisztítjuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben megfőzzük, leszűrjük. A tojásokat 4 percig főzzük, majd lehűtjük, meghámozzuk, és a még lágy tojásokat villával összetörjük. Hozzáadjuk a mustárt, a borecetet, a cukrot, kevés sót és őrölt borsot, majd a lencsével elkeverjük. A hagymát és a sárgarépát vékony szeletekre vágva a lencsesalátába forgatjuk. Fölaprított petrezselyemmel bőven megszórjuk és lefedve legalább 3-4 órán át hűtőben érleljük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis lencsesaláta » Mustáros rakott csirkemell » Mustáros meggyleves » Tejfölös-mustáros cukkini
» Lencsesalátám » Bazsalikomos lencsesaláta » Mézes-mustáros tarja » Mustáros szelet hagymával
» Mustáros sertéstarja » Mézes mustáros csirke... » Mustáros-szezámos pogácsa » Mustáros csirkemellek
» Tejfölös mustáros pecsenye » Mustáros hús » Mustáros, mézes csirkecomb » Mustáros tonhal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.