Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás brokkolisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 kg friss brokkoli,
5 dkg vaj,
1 evőkanál barnacukor,
3 evőkanál szójaszósz,
2 teáskanál ecet,
1/2 kávéskanál fekete és zöld bors őrölve,
2 nagy gerezd friss fokhagyma,
15 dkg kesudió.

Elkészítés:
Megtisztítom a brokkolit, falatnyi méretű darabokra vágom.
A fokhagymát pépesre zúzom.
Lábosba vizet melegítek, belehelyezem a brokkolit, úgy, hogy a víz elfedje.
Forrástól számított kb. 7-8 percig főzöm.
Állaga ekkor már puha, de mégis roppanós.
Eközben közepes lángon felmelegítem a vajat, hozzáadom a barnacukrot, szójaszószt, ecetet, borsot, fokhagymát, forrásig hevítem, majd beledobom a kesudiót, 2-3 percig pirítom.
A tényérokra helyezett főtt brokkolit meglocsolom a mártással, s máris tálalom.

Önmagában és köretként is kitűnő étek.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás ízesítő » Libacomb fokhagymásan » Pirított fokhagymás saláta » Fokhagymás rakott csirke
» Brokkoli fokhagymás vajban » Fokhagymás-gombás karfiol » Fokhagymás ceruzabab » Fokhagymás tejfölös tészta
» Fokhagymás csirkecsíkok » Fokhagymás libacomb » Fokhagymás csirkemell » Fokhagymás-gombás spagetti
» Fokhagymás tarja » Fokhagymás vaj » Fokhagymás diós pogácsa » Göngyölt fokhagymás csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.