Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Céklás heringsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
50 dkg pácolt hering,
4 db alma,
40 dkg savanyú uborka,
40 dkg savanyított cékla,
1 doboz tejszín,
só,
őrölt bors,
1 db citrom leve,
1 csomag kapor,
2 evőkanál olívaolaj.

Elkészítés:
A heringfiléket hosszában, a gerincük mentén kettévágom, s ízléses nagyságú darabokra szeletelem. (Ha a heringfilé kicsi, akkor a hosszanti felezést el is hagyhatom, úgy darabolom fel.)
Az almát szintén felkockázom, miután a magházát eltávolítottam, s a kipréselt citrom levével jól összeforgatom, hogy ne barnuljon meg.
A savanyú uborkát is hasonló nagyságú darabokra vágom.
Végül a meghámozott cékla következik, amit vékony hosszanti csíkokra szelek.
A halat, a céklát, az uborkát és az almát óvatosan összekeverem egy nagyobb tálban (amiben kényelmesen össze tudom keverni a hozzávalókat), meglocsolom az olívaolajjal, és a finomra vágott kaporral megszórom.
Sózom, borsozom, majd hűtőbe teszem.
Ha a salátánk lehűlt, a tejszínt felverem és hozzáöntöm.
Egy fakanállal óvatosan, vigyázva, hogy ne törjön, összeforgatom.
Hidegen, kaporral, citromkarikával tálalom.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Céklás-réparagu » Céklás-kéksajtos pizza » Nyers céklasaláta » Aszaltszilvás céklasaláta
» Heringsaláta káposztával » Céklasaláta » Céklás rizottó » Céklás halsaláta
» Céklás tojássaláta » Egyszerű céklasaláta » Céklás répás turmix » Almás céklasaláta
» Csokoládés-céklás sütemény » Céklás almasaláta » Céklás káposztasaláta » Diós-hagymás céklasaláta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.