Tutireceptek.hu fejléc

Gombával rakott karalábé recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
fél kg karalábé
25 dkg friss gomba
egy vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt (lehetőleg füstölt)
5 evőkanál rizs
egy csokor zöldpetrezselyem

Elkészítés:
A megtisztított és vékony hasábokra vágott karalábét sós vízben puhára főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon megpároljuk, a megmosott, vékonyra felszeletelt gombát is hozzáadjuk és fedő alatt pároljuk. Ezzel párhuzamosan vízben megfőzzük a rizst az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt.

Miután mindez elkészült, leszűrjük a karalábét, egy tűzálló tálat olajjal kikenünk és rétegesen belerakjuk a karalábét, a gombát és a rizst úgy, hogy alulra is, felülre is karalábéréteg kerüljön; tetejét meghintjük reszelt sajttal és ráöntjük a 2 dl tejfölt, majd az egészet sütőben jól átsütjük.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott csirke juhtúróval » Kolbászos rakott nokedli » Tonhal sajttal és gombával » Gombával töltött tojás
» Kairói rakott padlizsán » Rakott rétes2 » Tejfölös - rakott hús » Rakott avokádó
» Rakott karfiol tojással » Gombával töltött cékla » Karalábés rakott hús » Zöldhagymás karalábéleves
» Rakottgríz » Zabpelyhes rakott gomba » Gombás rakott tészta » Rakott krumpli saját módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.