| Karfiolos tonhal Update2 receptHozzávalók: ½ kg tonhal ½ kg karfiol 2 tojás 2 dl tejföl 2 evőkanál olívaolaj citromlé 5 dkg parmezán sajt 10-15 dkg teljes kiőrlésű liszt tengeri só fekete bors szerecsendió Elkészítés: Először egy kis citromlével locsoljuk meg a tonhalat, majd hagyjuk állni. A megmosott és rózsáira szedett karfiolt sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Amikor eszünkbe jut a tonhal, vágjuk csíkokra, forgassuk meg teljes kiőrlésű lisztben, majd süssük ropogósra olívaolajban. Ezután a megmaradt olajat kenjük szét egy tűzálló tálban, és rétegenként rakjuk össze a karfiolt és a halat. Keverjük össze a felvert tojásokat tejföllel, sóval, borssal, bolondítsuk meg egy kevés szerecsendióval, majd öntsük rá a rétegelt finomságra. Búcsúzásul hintsünk reszelt parmezánt a tetejére, végül tegyük be az előmelegített sütőbe. Addig marad ott, míg pirosra nem sül. Tanácsok: Javasolt ital: félszáraz pezsgő. A receptet beküldte: Manon Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |