Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Karfiolos pulykatokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
70 dkg pulykacombfilé
1 kisebb fej karfiol
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
1 evőkanál mustár
fél dl olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
só, őrölt bors
petrezselyem

Elkészítés:
A forró olívaolajban pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a csíkokra darabolt húst, és fehéredésig süssük. Sóval, borssal, mustárral fűszerezzük, öntsünk alá két deci vizet, és fedővel letakarva, háromnegyedig pároljuk meg a húst. Ha túl kevés a szaftja, pótoljuk vízzel. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra, és adjuk a raguhoz. Szórjuk meg petrezselyemmel, és közepes tűzön, fedő nélkül pároljuk készre. Mielőtt levesszük a tűzről, a kevés forró szafttal elkevert tejfölt öntsük a tokányhoz.

Tanácsok:
tálaljuk tarhonyával vagy rízzsel

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: ördög


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolos rakott burgonya » Karfiolos krumplileves » Karfiolos csirkemell » Zöldborsós pulykatokány
» Karfiolos rakottas » Karfiolos busasaláta » Karfiolos-csirkés egytál » Karfiolos egytálétel
» Brokkolis-karfiolos pulyka » Karfiolos húsos tarhonya » Karfiolos hamis vesevelő » Karfiolos puffancs
» Karfiolos tonhal Update2 » Pórés-karfiolos rakottas » Brokkolis-karfiolos csirke » Karfiolos sajtleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.