Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos káposzta recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1000 g fejeskáposzta,
1500 ml paradicsom ivólé,
1 fej vöröshagyma,
1 db zöldpaprika,
2-3 db paradicsom,
40 g zsír,
őrölt bors, őrölt kömény, só,
ételízesítő, pirospaprika,
kis doboz paradicsompüré,
liszt, cukor

Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, torzsáját kiszedjük, és csíkokra szeleteljük. Lábosba tesszük és felengedjük 1000 ml paradicsomlével. Ízesitjük kristálycukoral, ételízesítővel, őrölt borssal és őrölt köménnyel, sóval, hazáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és a paradicsomokat, és lefedve puhára főzzük. Elkészítjük a magyaros rántást (vöröshagyma, zsír, liszt, leheletnyi pirospaprika) belekevejük a paradicsompürét, majd felöntjük a paradicsomlével és jól elkeverve belekeverjük a főzelékbe, jól össze forraljuk. Édeskés-savanykás ízű legyen, figyeljünk arra, nehogy valamelyik íz erősen érezhető legyen.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amerikai káposzta saláta » Köcsögös káposzta » Babos káposzta » Kel káposztástészta
» Diétás székelykáposzta » Serpenyős káposzta I. » Heringsaláta káposztával » Káposztás pogácsa-finom
» Rántott kelkáposztám » Tojásos kelkáposzta » Gesztenyés káposztaleves » Kelkáposztás kolbász
» Hajdúkáposzta » Paradicsomos majonéz » Alföldi toroskáposzta » Reszelt káposztasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.