Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökfõzelék, töklotyó recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
2 kisebb fõzõtök
4 dl tejföl
3 evõkanál étolaj
3 evõkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál borecet
1 csokor kaporlevél
só, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés:
A legyalult tököt enyhén sós, ecetes vízben az apróra vágott kaporral megfõzöm. A víz éppen, hogy ellepje! Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pirítom, és a liszttel zsemleszínû rántást készítek. A rántást paprikázom, tejföllel elkeverem. Amikor a tök megfõtt, ezzel berántom, majd készre forralom.

Langyosra hûtve, tükörtojás vagy vagdalt feltéttel tálaljuk.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paprikás cukkinifőzelék » Kapros patisszonfőzelék » Hagyományos babfőzelék » Joghurtos zellerfőzelék
» Paradicsomos burgonyafőzelék » Tökfőzelék .. » Mandulás Pulykamell mangóval » Sóskamártás tükörtojással
» Ínyenc spenót » Spenótos burgonyafőzelék » Zöldbab fözelék krumplival » Karfiolfőzelék egészségesen
» Angolos főzelékek » Finom-főzelék - 90 naposhoz! » Kapros cukkinifőzelék » Paradicsomos káposzta 2


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.