Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Anyu-féle kelkáposzta főzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
fél fej kelkáposzta metélve (ujjnyi vastag kb)
4 szem közepes krumpli kockára vágva

bors
kömény (őrölt)
2-3 duci gerezd fokhagyma
olaj
2 ek liszt
pirospaprika
majoranna

Elkészítés:
Felteszem főni a kelkáposztát a krumplival annyi vízben, hogy éppen ellepje, teszek bele sót, borsot, őrölt köményt, fokhagymát (zúzva), és fedő alatt párolom.
Ha majdnem puha, akkor berántom:
Zsemleszínű rántáshoz, miután levettem a tűzről, rakok kevés pirospaprikát, majd kevés hideg vízzel gyors kevergetés közben felengedem, és hozzáteszem a kelkáposztához. Kevergetve összeforralom.

Tanácsok:
Esetleg lehet bele rakni majorannát, nem fontos.
A majoranna is, mint a kömény gátolja a puffadást.

Anyukám picit össze szokta a végén krumplinyomóval törni a krumplit, hogy ne legyen benne annyira sok az egész kocka krumpli.
De maradjon benne egész kocka is.

Állítólag finom bundáskenyérrel is, de én kihagynám :)


A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns babfőzelék » Kelkáposztás csirkemell » Fejessaláta-főzelék » Kelkáposztás rizs.
» Diétás tökfőzelék » Finomfőzelék » Krumplifőzelék Malbe módra » Joghurtos zellerfőzelék
» Mandulás parajfőzelék » Avokádós karalábé főzelék » Extra lencsefőzelék » Spanyol burgonyafőzelék
» Karalábéfőzelék » Klasszikus lencsefőzelék » Paradicsomos borsófőzelék » Tejfölös krumpli főzelék


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.