Tutireceptek.hu fejléc

Kelt sajtos rudacskák recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg sertészsír
2 dl tejföl
3 dkg élesztő
0,5 dl tej
kevés kristálycukor
2 db tojás
10 dkg füstölt sajt
10 dkg trappista sajt


Elkészítés:
Az élesztőt kevés cukorral langyos tejben felfuttatjuk.
A lisztet a zsírral összedolgozzuk, majd belekeverjük a kovászt, a tejfölt és 1 tojást. Ízlés szerint sózzuk, majd a kétféle sajtot lereszeljük, és felét-felét a tésztába gyúrjuk.

A tésztát letakarjuk, és 30-40 percig hűtőben pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és csíkokra vágjuk.

A rudacskák tetejét megkenjük tojással, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.

Tanácsok:
190°C fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. A nem kevés zsírnak köszönhetően még a 2. nap is puha marad, (bár ez nem nagyon szokott előfordulni, mert még aznap elfogy), így kitűnő szilveszteri borkorcsolya (italkísérő).
A megadott mennyiség kb. 8főre való adag.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott-sajtos csirkemell » Sajtos rakott tarhonya » Sajtos batyu » Legjobb sajtos rudam
» Sajtos-bundás pulykamell » Csokis rudacskák » Sajtos sertéskaraj » Sajtos tekercs
» Sajtos nyúlcomb » Sajtos kukoricás lepény » Almás-sajtos rakott csirke » Sajtos darált hús rántva
» Sajtos rántott csirkemell » Pikáns sajtos lángos » Sajtos makaróni 2 » Sajtos feketeretek saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.