Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus rakott káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg savanyú káposzta
60 dkg darált sertés hús
20 dkg húsos füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 evőkanál pirospaprika

2 kávéskanál őrölt feketebors
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:
A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá. Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tanácsok:
Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökös rakottas » Rakott melegszendvics » Rakott torta befőttel » Tejberizses almás rakottas
» Céklás savanyú káposzta » Rakott avokádó » Klasszikus rakott karfiol » Sajtos rakott zsemle
» Zöldséges rakott karaj » Kunsági káposztaleves » Kínai kelkáposzta főzelék » Rakott tészta (édes)
» Rakott alma banánnal » Sajtos rakott hús » Párolt savanyúkáposzta. » Káposztás lepény Ági módra


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.