Tutireceptek.hu fejléc

Klasszikus rakott káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg savanyú káposzta
60 dkg darált sertés hús
20 dkg húsos füstölt szalonna
3 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 evőkanál pirospaprika

2 kávéskanál őrölt feketebors
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:
A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát, és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá. Egy magasabb tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst, majd befedjük a maradék káposztával készre sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tanácsok:
Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Provence-i rakottas » Sajtos rakott cukkini » Rakott csirkemell gazdagon » Rakott falatok tejföllel
» Nyári töltött káposzta » Sajtos rakott hús » Babos káposzta » Zöldséges rakottas
» Sonkás rakott karfiol » Olasz rakott csirke » Karalábés rakott hús » Káposzta torta
» Frankfurti káposztaleves » Hamis túrós rakott tészta » Rakott patiszon » Káposztás bableves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.