Tutireceptek.hu fejléc

Káposztaleves csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
400 g füstölt csülök,
400 g savanyú káposzta,
200 g vöröshagyma,
10 g fokhagyma,
2 db babérlevél,
1 db cseresznyepaprika,
50 g zsír,
2 dl tejföl,
100 g füstölt kolbász,
40 g liszt,
20 g só,
1 g köménymag,
10 g fűszerpaprika

Elkészítés:
Az előkészített füstölt csülköt a kissé kimosott káposztával és a fűszerekkel együtt hideg vízben feltesszük főni. Lassú forralással addig főzzük, amíg a csülök könnyen kicsontozható lesz. Kicsontozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olvasztott zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt és a feldarabolt csülökhúst, majd együtt tovább pirítjuk. Liszttel megszórva átforgatjuk, és hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a káposztás főzőlevet. Kiforraljuk, forrón tálaljuk. Tetejét tejföllel díszítjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csordagulyás csülökkel » Fogyis káposztaleves » Káposztaleves másként » Bableves füstölt csülökkel
» Csülkös káposztaleves » Legényfogó káposztaleves » Káposztaleves (fogyihoz) » Káposztaleves vislivel
» Kunsági káposztaleves » Bugonyaleves csülökkel » Savanyú bab csülökkel » Kelkáposztaleves
» Kímélő kocsonya csülökkel » Gesztenyés káposztaleves » Frankfurti káposztaleves » Galuska darált csülökkel.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.