Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztaleves csülökkel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
400 g füstölt csülök,
400 g savanyú káposzta,
200 g vöröshagyma,
10 g fokhagyma,
2 db babérlevél,
1 db cseresznyepaprika,
50 g zsír,
2 dl tejföl,
100 g füstölt kolbász,
40 g liszt,
20 g só,
1 g köménymag,
10 g fűszerpaprika

Elkészítés:
Az előkészített füstölt csülköt a kissé kimosott káposztával és a fűszerekkel együtt hideg vízben feltesszük főni. Lassú forralással addig főzzük, amíg a csülök könnyen kicsontozható lesz. Kicsontozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olvasztott zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt és a feldarabolt csülökhúst, majd együtt tovább pirítjuk. Liszttel megszórva átforgatjuk, és hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a káposztás főzőlevet. Kiforraljuk, forrón tálaljuk. Tetejét tejföllel díszítjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztaleves (fogyihoz) » Sutus leves csülökkel » Káposztaleves másként » Káposztaleves tojással
» Káposztaleves » Fogyis káposztaleves » Gesztenyés káposztaleves » Káposztaleves vislivel
» Tojásos káposztaleves » Bugonyaleves csülökkel » Csordagulyás csülökkel » Savanyú bab csülökkel
» Galuska darált csülökkel. » Ördögsaláta csülökkel » Kímélő kocsonya csülökkel » Frankfurti káposztaleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.