Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános penne recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre):
1/2 kg penne tészta
1 evőkanál olívaolaj
1 közepes padlizsán felkockázva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma pépesítve
1 teáskanál só
1 késhegynyi pirospaprika
5 dl zsírszegény paradicsomos tésztaszósz
1 nagy marék friss bazsalikom apróra vágva
5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát só és zsiradék nélkül, jól szűrd le.
Közben hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, dobd rá a hagymát és a padlizsánt, majd párold 8 percig, amíg a hagyma megpirul kissé. Keverd bele a fokhagymát, párold 3 percig. Add hozzá a sót, a borsot és a tésztaszószt, forrald fel.
Kis lángon főzd 5 percig, majd vedd le a tűzről és keverd bele a bazsalikomot. Forgasd össze a tésztával és a reszelt parmezánnal szórd meg


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ragus penne » Ricottás-spenótos penne » Padlizsános pirítós » Penne arrabbiata
» Brokkolis-krémsajtos penne » Sonkás gombás penne » Sajtos penne » Spenótos-csirkés penne
» Tejszínes csirkés penne » Padlizsános spagetti » Sonkasaláta pennével » Padlizsános ragu
» Csőben sült sonkás penne » Brokkolis-sonkás penne » Penne carbonara » Fűszeres penne


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.