Tutireceptek.hu fejléc

Padlizsános penne recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre):
1/2 kg penne tészta
1 evőkanál olívaolaj
1 közepes padlizsán felkockázva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma pépesítve
1 teáskanál só
1 késhegynyi pirospaprika
5 dl zsírszegény paradicsomos tésztaszósz
1 nagy marék friss bazsalikom apróra vágva
5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát só és zsiradék nélkül, jól szűrd le.
Közben hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, dobd rá a hagymát és a padlizsánt, majd párold 8 percig, amíg a hagyma megpirul kissé. Keverd bele a fokhagymát, párold 3 percig. Add hozzá a sót, a borsot és a tésztaszószt, forrald fel.
Kis lángon főzd 5 percig, majd vedd le a tűzről és keverd bele a bazsalikomot. Forgasd össze a tésztával és a reszelt parmezánnal szórd meg


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes csirke-penne » Padlizsános rakott csirke » Ragus penne » Darálthúsos penne
» Padlizsános csirke » Padlizsános lencsés egytál » Brokkolis sajtkrémes penne » Sajtos penne
» Padlizsános vendégtál » Halas penne » Paradicsomos babos penne » Sajtos penne sonkával
» Atkins padlizsános hús » Ricottás-spenótos penne » Fokhagymás rakott penne » Paprikás - cukkinis penne


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.