Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos batyu recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
1 db tojás,
mokkáskanálnyi,
só.

töltelék:

20 dkg füstölt kolbász vagy esetleg krinolin,
3 kockasajt.

a tetejére:

1 db tojás,
köménymag.

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és hűtőben, cipó formában egy órát, de ha lehet, inkább egy éjszakát pihentetjük. Utána 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 24 darab háromszöget vágunk ki belőle. A kolbászt is 24 karikára vágjuk és a sajtból is 24 lapocskát vágunk. Minden háromszögre egy-egy szelet sajtot, majd kolbászt teszünk és a csücskeit összehajtva batyuvá formáljuk. A tetejét tojással megkenjük, köménnyel megszórjuk és forró sütőben nagy hőfokon aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kuksi túrós batyuja » Zöldséges csirkebatyu » Kolbászos tokány » Sonkás batyú
» Sonkás-kolbászos tészta » Túrós batyu gyümölccsel » Zöldséges rétesbatyu » Húsvéti kolbászos leves
» Kolbászos galuska » Kolbászos leves » Túrós batyu (Kata-féle) » Gyors kalács, batyu, csiga
» Kolbászos muffin » Májusi sajtos batyu » Körtés batyu » Kolbászos-sajtos buci


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.