Tutireceptek.hu fejléc

Kolbászos batyu recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
25 dkg finomliszt,
12 dkg margarin,
1 db tojás,
mokkáskanálnyi,
só.

töltelék:

20 dkg füstölt kolbász vagy esetleg krinolin,
3 kockasajt.

a tetejére:

1 db tojás,
köménymag.

Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, és hűtőben, cipó formában egy órát, de ha lehet, inkább egy éjszakát pihentetjük. Utána 2-3 mm vastagra nyújtjuk és 24 darab háromszöget vágunk ki belőle. A kolbászt is 24 karikára vágjuk és a sajtból is 24 lapocskát vágunk. Minden háromszögre egy-egy szelet sajtot, majd kolbászt teszünk és a csücskeit összehajtva batyuvá formáljuk. A tetejét tojással megkenjük, köménnyel megszórjuk és forró sütőben nagy hőfokon aranysárgára sütjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alma batyuban » Kolbászos-sajtos csiga » Sonkás vagy gombás batyu » Apa almás batyuja
» Húsvéti kolbászos leves » Sonkás-gombás batyu » Mazsolás túrós batyuk » Karajbatyu
» Körtés batyu » Kolbászos-sajtos buci » Sonkás-tarjás batyu » Sonkás-kolbászos tészta
» Kolbászos kifli » Kolbászos hasé salátával » Spenótos batyu » Húsos Batyuk


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.