Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kolláth-reggeli recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
• 3-4 dkg búza- vagy rozsliszt (esetl. zabpehely)
• 1,5 dkg aszalt gyümölcs
• 10 dkg idénygyümölcs
• méz
• dió vagy mandula
• citromlé

Elkészítés:
Este 1 deci vízben (nem tejben) 3-4 dkg (3-4 kanálnyi) teljes korpával együtt búza- vagy rozslisztet (esetleg zabpelyhet) beáztatunk. Az éjszakai erjedés közben vegyi átalakulás megy végbe a beáztatott anyagban. (Ennek tulajdonítható a Kolláth-reggeli tápértéke.) Ugyancsak este kevés vízbe áztassunk kb. 1,5 dkg mazsolát vagy más, apróra vágott aszalt gyümölcsöt: fügét, szilvát körtét, esetleg datolyát, stb. Reggel a kettőt egy edénybe öntsük össze, és aprítsunk vagy reszeljünk bele 1 almát (kb. 10 dkg) vagy más gyümölcsöt (eper, cseresznye, szilva, barack) a vidék és évszak szerint. Adjunk hozzá egy kiskanál mézet, 1 kanál apróra vágott diót vagy mandulát, ezenkívül 1-2 kanál citromlevet. Nagyon fontos a liszt és a gyümölcs. A liszt szénhidrátja semlegesíti a gyümölcsben lévő savat.

Tanácsok:
Érdemes a lisztet frissen őrölni, mert megőrlés után nem sokkal aromaanyagaik, fermentjeik, vitaminjaik oxidálódnak és elvesztik egészségre előnyös tulajdonságaikat. A recept Kollath Werner német orvos érdeme.


A receptet beküldte: rzsuzska


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgarépa torta 2. » Almás mézes keksz » Rizses, felvágottas krokett » Hajdinás pogácsa
» Zöldséges árpa leves » Zabpelyhes-epersaláta » Túrógombóc zabkorpával » Tökös rakott tészta
» Chilis rák » Amerikai fánk » Csíra vacsira » Flap Jack
» Rokfortos omlett » Zabsüti/sós kenyérpótló » Párolt körte vörös rizzsel » Zöldség curry


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.