Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sukiyaki recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
60dkg marhahúsfilé
2 zellerszál
2szál újhagyma
10dkg apró sampinyon
10dkg tofu
10dkg bambuszrügy (konzerv)
1 ek olaj
8 ek sukiyaki wokszósz

Elkészítés:
1.
A marhahúst megmossuk,és vékony szeletekre vágjuk.A zöldségeket megtisztítjuk,megmossuk.A zellert 1,5cm hosszú darabokra vágjuk.Az újhagymát a zöldjével együtt egészben hagyjuk.A gomba tetejét keresztben bevágjuk.A bambuszt lrcsepegtetjük.A tofut vastagabb szeletekre vágjuk.
2.
Felforrósítunk egy nagy serpenyőt,vagy ha van,wokot. Beleöntjük az olajat,körbeforgatjuk. Beletesszük a hús felét,és ráöntjük a sukiyaki wokszósz felét.Ezután a serpenyőbe tesszük a zöldségek felét,de nem keverjük össze a hússal,hanem a serpenyő egyik felében a hús legyen,a másik felében a zöldség.Óvatosan megkeverve a két részt(külön-külön) 5-6 percig pirítjuk.
3.
A maradék húst és a maradék zöldséget a megfelelő részre a serpenyőbe tesszük,a zöldségekhez belerakjuk a tofut,rálocsoljuk a maradék szószt,és még 1-2 percig főzzük.Azonnal tálaljuk. Köretként üvegtésztát kínálhatunk hozzá.

Tanácsok:
A kalóritartalom 1 adagra vonatkozik.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 782 kcal

A receptet beküldte: pocoknyuszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zabpehelyfasírt villámgyorsan » Diétás csokis túrókrémes süti » Inkák ősi eledele » Rántott zabpehely
» Rózsazselé » Polipsaláta » Alma-sárgarépa saláta » Gluténmentes zabtallér
» Zöldséges currys csirke » Zabpogácsa » Zabkorpás keksz » Csalános árpakása
» Avokádókrém 1. » Túróval töltött gombafejek » Hamis krumplisaláta » Házi cukorgyártás


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.