Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tök-rizottó recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
• 30 dkg rizottónak való rizs (Arborio rizs)
• 50 dkg tökhús (Hokaidó tök)
• 1 szál póréhagyma
• 3 evőkanál ghi
• 0,5 l alaplé (zöldségleves kockából)
• 5 dkg reszelt növényi sajt
• 1 teáskanál currypor
• a díszítéshez kakukkfű
• TAMARI
borsfü

Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd felkockázzuk. Az így kapott tökhúst fóliába göngyöljük, és 125 fokos sütőben megpároljuk.
A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, a fehér és a zöld részeit apróra vágjuk, majd egy evőkanál ghin megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a rizst is, amit üvegesre párolunk.
A keveréket felöntjük az alaplével, amikor a rizs majdnem elfőtte a levét, hozzáadjuk a felkockázott tököt és a curryt. Tálalás előtt a rizottóhoz keverjük a maradék giht és a reszelt növényisajtot, TAMARIval ízesítjük, borsfűvel fűszerezzük.

Tanácsok:
Tálaláskor szórjuk meg kakukkfűvel és durvára reszelt sajtal.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: apokrif


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Olyan mint a tejbegríz » Power műzli(fogyókúrás) » Árpagyöngy /gersli/ felfújt » Graham pogácsák
» Kukorica kása » Chilis rák » Tökrizotto parmezannal » Gyümölcsös batyu
» Darált hústekercs » Túrógombóc diétásan » Sajtos-tojásos rizs » "Köles-vaj"
» Sütőtökös finomság » Sajt gyorsan-egyszerűen! » Sárgarépa torta 2. » Házi joghurtom


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.